piątek, 29 marca 2013

Kiełbasa biała całkiem czerwona ;-)

Propozycja do podania na ciepło. Szybka do zrobienia nawet w wielkanocną niedzielę. Praktycznie piecze się sama, kiedy my podejmujemy gości żurkiem i faszerowanymi jajkami. :-)



Składniki:
6 białych kiełbas parzonych
pół szklanki dżemu z czerwonej porzeczki
4-5 łyżek chrzanu
oliwa do smarowania naczynia

1. Kiełbasy nakłuwamy widelcem. Wkładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 180°C.
2. W międzyczasie mieszamy dżem z chrzanem. Połową glazury smarujemy kiełbasę i ponownie wkładamy do piekarnika.
3. Po 10 minutach wyjmujemy naczynie, przekładamy kiełbasy na drugą stronę i smarujemy resztą glazury. Wstawiamy ponownie na 10 minut do piekarnika. Podajemy gorące.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz