wtorek, 15 lipca 2014

Fasola szparagowa z fetą i sezamem

Dzisiaj propozycja szybkiego dania na letnie dni. Można jeść na ciepło lub zimno.
Polecam :-)))
Śpiewająco w kuchni
fasolka szparagowa z fetą



Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej lub opakowanie fasolki szparagowej mrożonej
1/3 opakowania sera fety
1 ząbek czosnku
1 łyżka sezamu
2 łyżeczki oliwy
sól
pieprz

Sezam prażymy na suchej patelni. Fasolkę gotujemy do miekkości w osolonej wodzie. Odcedzamy.
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i lekko go podsmażamy. Dodajemy fasolkę i sezam. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem i podgrzewamy  5 minut.
Podajemy posypane drobno pokrojoną fetą.

Smacznego

1 komentarz: