wtorek, 3 września 2013

Fasolka szparagowa na ciepło jako dodatek do obiadu

Sezon na fasolkę w pełni. Wspaniałe warzywo, które można jeść na ciepło i na zimno. Dzisiaj w odsłonie przystawkowej. Świetne jako dodatek do dania mięsnego lub rybnego, albo jako podstawowe danie wegetariańskie z towarzyszeniem innym warzyw.

Śpiewająco w kuchni
Fasolka na przystawkę

Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
koperek
ocet balsamico
oliwa
sól
pieprz
przyprawa do sałatek

1. Fasolkę obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (około 20 minut). Odcedzamy i wykładamy do miski.
2. Posypujemy posiekanym koperkiem. Polewamy octem i oliwą. Doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz