niedziela, 16 lutego 2014

Zielona przystawka

Powoli zaczynamy czuć wiosnę. Słońce coraz wyżej, czasem nawet wyjrzy zza chmurki. Chciałoby się zjeść coś z nowalijek, a tu ciągle jeszcze długa droga do truskawek, szparagów, pomidorów...
Rozmarzyłam się. ;-) Żeby choć trochę zadowolić organizm proponuję bombę witaminową (kiwi) z delikatnym garnirem orzechów i jogurtu.


Składniki:
4 dojrzałe kiwi
2 garście łuskanych orzechów włoskich
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
kminek mielony
sos tabasco

Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Układamy na talerzu. Każdy plasterek posypujemy orzechami.
Jogurt lekko ubijamy. Doprawiamy do smaku kminkiem i sosem tabasco - powstały sos powinien być bardzo ostry. Podajemy od razu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz