Składniki:
1 mały kalafior
1 marchewka
25 dkg fasolki szparagowej
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 szklanka bulionu warzywnego
3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki oliwy
1 łyżka curry
1 łyżeczka imbiru
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz ziołowy
Kalafior myjemy i dzielimy na różyczki. Gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie razem z oczyszczoną fasolą i pokrojona w plasterki marchewką. Odcedzamy.
W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek i szklimy. Dodajemy warzywa, curry, imbir, sól i pieprz. Wlewamy bulion i dusimy kilka minut.
Mieszamy z jogurtem. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z brązowym ryżem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz