Dłuższe siedzienie w pracy w moim przypadku skutkuje z reguły szybkim obiadem. Dziś danie ekspresowe, pod warunkiem, że mamy wszystkie składniki pod ręką. Za to obiad pyszny i lekki, a zarazem sycący.
Składniki:
40 dkg spaghetti z pełnego przemiału
10 dkg łuskanych orzechów włoskich
10 dkg masła
5 dkg tartego parmezanu
5 dkg bułki tartej
sól
Spaghetti gotujemy al dente. W tym czasie drobno kroimy orzechy, mieszamy je z bułką tartą i prażymy na złoty kolor na suchej patelni.
Dodajemy masło i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia.
Ugotowane spaghetti odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy sos orzechowy. Posypujemy parmezanem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą.
Podajemy od razu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz