wtorek, 1 grudnia 2015

Radosne smoothie na jesienne dni

Im bardziej szaro, buro i deszczowo, tym większą odczuwam potrzebę "kolorowania" dań. Dziś propozycja na szybkie, zdrowe i mocno zielone małe Conieco. :-)

Śpiewająco w kuchni
Smoothie ze szpinakiem



Składniki na 2 porcje, bo najlepiej smakuje w duecie :-) 
średni ogórek szklarniowy
1 jabłko
spora garść szpinaku
woda

Ogórek obieramy i kroimy w kawałki. Jabłko obieramy ze skórki, wykrawamy gniazda nasienne i również kroimy w cząstki. Szpinak płuczemy i osączamy z wody.
Wszystkie składniki wkładamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy wody według uznania - smoothie może być mniej lub bardziej gęste. Podajemy natychmiast.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz