środa, 30 grudnia 2015

Kubeczki ogórkowe z kozim serkiem

Święta za nami, a za chwilę Sylwester otwierający gorący sezon karnawałowy. Na przekór ciężkim przystawkom i sałatkom z dodatkiem majonezu proponuję coś lekkiego i orzeźwiającego. W dodatku przygotowanie tego specjału zajmuje kilka minut.

Śpiewająco w kuchni
Kubeczki ogórkowe z kozim serkiem



Składniki:
2 długie ogórki szklarniowe
150 g twarożku koziego
ząbek czosnku
łyżka posiekanego koperku
sól
pieprz

Ogórki myjemy i osuszamy. Kroimy w 3 - centymetrowe słupki. Łyżką do melona wydrążamy częściowo środek każdego kawałka.
Twarożek mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koperek. Doprawiamy do smaku i przekładamy do wydrążonych ogórków. Chłodzimy w lodówce.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz