Pierogi ze słodką kapustą |
Składniki:
750 g słodkiej kapusty
4 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
2 jajka na twardo
sos sojowy
sól
pieprz
mąka na pierogi
ciepła woda
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy drobno. Wkładamy na dużą patelnię z połową rozgrzanego oleju i solimy. Dusimy, aż kapusta stanie się miękka. Dodajemy posiekane jajko. Doprawiamy sosem sojowym, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem.
Z mąki,ciepłej wody i szczypty soli wyrabiamy sprężyste ciasto. Rozwałkowujemy i kroimy w kawałki. Na każdy kawałek kładziemy odrobinę przestudzonego farszu, zalepiamy rogi i gotujemy we wrzątku około 5 minut.
Podajemy ze stopionym masłem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz