Dziś małe danie na przegryzienie w trakcie weekendowych zajęć. Pomidory teraz w pełnej krasie i różnych odmianach. Osobiście najbardziej "podchodzą" mi w tym roku malinowe. ;-)
Składniki:
5 dużych pomidorów
puszka tuńczyka w sosie własnym
czerwona cebula
2 łyżki octu białego
4 łyżki oliwy
1 łyżka czarnych oliwek
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Pomidory obieramy i kroimy w nieduże cząstki. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. Do miski wkładamy tuńczyka, pomidory i cebulę.
Przygotowujemy sos z oliwy, octu, soli i pieprzu. Mieszamy ze składnikami sałatki. Dodajemy kapary i oliwki. Posypujemy siekaną natką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz