piątek, 25 października 2013

Makaron razowy z suszonymi pomidorami i groszkiem

Coś lekkiego i smacznego na obiad, do zrobienia w ekspresowym tempie.
I do tego miłe dla oka :-)


Składniki:
50 dkg makaronu razowego
pół opakowania mrożonego groszku zielonego
2 łyżki posiekanego oregano
pół słoika suszonych pomidorów
3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
sól
pieprz

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Groszek gotujemy do miękkości, ale nie rozgotowujemy (kilka minut). Suszone pomidory kroimy w paseczki.
Kiedy makaron się ugotuje, odcedzamy go i łączymy z groszkiem. Dodajemy pomidory, oliwę i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy od razu.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Anonimowy13/2/14

    świetny pomysł, lecz w drodze użyłem nudlli,dorzuciłem ząbek czosnku, ser tarty i pietruchę - wyszło super!!!

    OdpowiedzUsuń