Pyszna pasta, którą możemy jeść na chlebie, albo z wybranymi surowymi warzywami. Jeśli użyjemy cieciorki z puszki, pasta powstaje błyskawicznie. Jest to świetna przystawka na imprezy. Znika w oka mgnieniu.
Składniki:
50 dkg cieciorki, może być z puszki
2 średnie ząbki czosnku
sok z cytryny
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
2 łyżki oleju sezamowego
łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
sól
Cieciorkę gotujemy do miękkości. Odcedzamy i miksujemy na puch. W kubeczku mieszamy zmiażdżony czosnek, cytrynę, olej sezamowy, oliwę i paprykę. Dodajemy sos do cieciorki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz