sobota, 1 marca 2014

Pasta z awokado i fetą

Z samego rana propozycja śniadaniowa. Pasta lekka i bardzo ożywcza w smaku. Można ją nakładać bezpośrednio na chleb, bez smarowania zbędnym tłuszczem. ;-)


Składniki:
100 g fety marynowanej w oliwie
duże dojrzałe awokado
skórka starta z cytryny
łyżeczka posiekanej świeżej mięty
garść rukoli

Odsączamy fetę z zalewy. Obieramy awokado ze skórki, usuwamy pestkę, a miąższ kroimy na kawałki. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy skórkę cytrynową i trochę zalewy z fety. Całość mieszamy.
Dodajemy miętę i kostki fety. Delikatnie mieszamy.
Podajemy na chlebie z pełnego przemiału posypane rukolą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz