piątek, 7 marca 2014

Roladki z tilapii

Wiem, że są osoby, które nie przepadają za daniami rybnymi. A jak dodatkowo jeszcze razem z rybą jest mięso, to już przewidują totalną porażkę. A moim zdaniem nic bardziej mylnego. W proponowanym daniu, wędzony boczek przełamuje delikatny smak ryby swoim wyraźnym charakterem. Spróbujcie, a być może w przyszłości nie będziecie wzdrygać się na samą myśl o zdrowym obiedzie. :-)



Składniki:
80 dkg mrożonych filetów z tilapii
8 plasterków wędzonego boczku
cebula
5 łyżek gęstej śmietany
3 łyżeczki chrzanu
masło
sól
pieprz
natka pietruszki

Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do śmietany, razem z chrzanem.
Na każdy filet nakładamy łyżeczkę nadzienia, rolujemy i zawijamy w plasterek boczku. Spinamy wykałaczkami. Ruloniki układamy w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i pieczemy około 20 minut.
Podajemy posypane siekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz