poniedziałek, 3 marca 2014

Spaghetti z oliwkami i mozzarellą

I kolejne szybkie do zrobienia danie obiadowe. Wystarczy zaledwie 15 minut, żeby móc raczyć się nim przy stole. W sam raz na zabiegany początek tygodnia. :-)


Składniki:
500 g spaghetti
50 g masła
2 ząbki czosnku zmiażdżone
70 g czarnych oliwek przepołowionych
3 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
150 g mozzarelli

Spaghetti gotujemy al dente według przepisu. Odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka.
W trakcie gotowania rozgrzewamy na patelni masło, dodajemy czosnek i smażymy na małym ogniu minutę.
Po ugotowaniu makaronu dodajemy masło do garnka, dorzucamy oliwki, oliwę, zieloną pietruszkę i mozzarellę. Dobrze mieszamy i od razu podajemy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz