czwartek, 13 kwietnia 2017

Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane zawsze pojawiają się u mnie na Wielkanoc. Z reguły robię kilka wersji. Na przykład jajka faszerowane na dwa sposoby. Jednak lubię też różnorodność, więc w tym roku proponuję wersję z awokado. Kto żyw, do kuchni! :-)

Śpiewająco w kuchni
Jajka faszerowane pastą z awokado 


Składniki:
5 jajek na twardo
awokado
łyżka gęstego jogurtu
ogórek konserwowy
2 łyżeczki soku z cytryny
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
10 połówek orzechów włoskich
sól
pieprz

1. Jajka obieramy, przekrawamy na połowy, ostrożnie wyjmujemy żółtka.
2. Z awokado wyciągamy miąższ, łączymy z żółtkami, jogurtem i mieszamy na jednolitą masę.
3. Ogórek kroimy drobno w kostkę, dodajemy do masy.
4. Dodajemy natkę pietruszki i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
5. Masą faszerujemy jajka. Przybieramy orzechami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz