Proponowane papryki spełniają ten warunek i do tego pięknie pachną. :-)
Jeśli macie ochotę na śledzika, to może taki śledź z imbirem - wcale nie trzeba długo czekać, aż się zmaceruje ;-)
A tutaj orzeźwiająca przystawka na zimno kubeczki ogórkowe z kozim serem
Szampańskiej zabawy!
![]() |
Papryka faszerowana |
Składniki:
3 papryki czerwone
25 dkg bryndzy
jajko
cebula
szklanka śmietany gęstej
2 łyżki przecieru pomidorowego
olej
1. Papryki myjemy i wydrążamy.
2. Bryndzę mieszamy z pokrojoną drobno cebulą i jajkiem. Strąki napełniamy farszem i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym.
3. Zapiekamy pod przykryciem 30 - 40 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz