sobota, 31 grudnia 2016

Sylwestrowa przystawka na ciepło - papryka faszerowana bryndzą

Sylwester to czas tańców. Nic dziwnego, że bufet obfituje raczej w przystawki. Propozycja ciepłego dania, które szybko zrobimy i dość łatwo zjemy "na kolanie" to faszerowana papryka. Farsz oczywiście musi być pyszny, ale niezbyt trudny do pokrojenia widelcem - kto to widział używać noży jedząc na stojąco ;-)
Proponowane papryki spełniają ten warunek i do tego pięknie pachną. :-)
Jeśli macie ochotę na śledzika, to może taki śledź z imbirem - wcale nie trzeba długo czekać, aż się zmaceruje ;-)
A tutaj orzeźwiająca przystawka na zimno kubeczki ogórkowe z kozim serem

Szampańskiej zabawy!
Śpiewająco w kuchni
Papryka faszerowana



Składniki:
3 papryki czerwone
25 dkg bryndzy
jajko
cebula
szklanka śmietany gęstej
2 łyżki przecieru pomidorowego
olej

1. Papryki myjemy i wydrążamy.
2. Bryndzę mieszamy z pokrojoną drobno cebulą i jajkiem. Strąki napełniamy farszem i układamy w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Zalewamy śmietaną wymieszaną z przecierem pomidorowym.
3. Zapiekamy pod przykryciem 30 - 40 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz