A jeśli bardziej macie ochotę na rozgrzewającą czerwień to zajrzyjcie tutaj. http://spiewajacowkuchni.blogspot.com/2015/12/zupa-krem-paprykowa-z-pesto.html
![]() |
Brokułowy krem z prażonymi płatkami migdałów |
Składniki:
2 duże brokuły
5 szklanek bulionu warzywnego
70 g sera lazur lub gorgonzola
4 łyżki płatków migdałowych
pieprz
1. Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Zagotowujemy bulion i gotujemy w nim brokuły przez 6 minut. Lekko przestudzamy.
2. Dodajemy ser pleśniowy i miksujemy na krem. Doprawiamy pieprzem.
3. Na suchej patelni podgrzewamy na małym ogniu płatki migdałów, aż się lekko zrumienią.
4. Zupę posypujemy migdałami i podajemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz