wtorek, 20 września 2016

Surówka z papryki z jabłkami

Wyjeżdżam poza miasto tak często jak to tylko możliwe. Najchętniej do lasu i ciszy. W takich miejscach głównie czytam, śpię i nasłuchuję śpiewu ptaków. Genialny reset po zabieganym tygodniu. Czasami też przygotuję coś do jedzenia. Propozycja na przystawkę biwakową - szybko można ją zrobić i nie trzeba wiele zachodu. Wystarczy obrać, pokroić, wymieszać i gotowe. :-)

Śpiewająco w kuchni
Surówka z papryki i jabłek na łonie natury :-)



Składniki:
3 duże strąki papryki
2- 3 jabłka
natka pietruszki
mały jogurt naturalny
szczypiorek
sól
pieprz
łyżka soku z cytryny

1. Paprykę myjemy, obieramy, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.
2. Łączymy paprykę, jabłka i szczypiorek. Dodajemy sok z cytryny i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy od razu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz