środa, 11 marca 2015

Awokado i zielony groszek - sposób na szybką pastę na chleb

Pasta nadzwyczaj orzeźwiająca w smaku. Na wiosennym przednówku stanowi ciekawą odskocznię od przezimowanych marchewek i cebul. ;-) Do tego jest apetycznie zielona, przez co pięknie wygląda na talerzu. Zjada się ją w tempie ekspresowym.
 



Składniki:
2 dojrzałe awokado
200 g mrożonego groszku zielonego
6 gałązek kolendry
sok z limonki
świeżo mielony pieprz

Groszek wrzucamy na 3 minuty do gorącej wody. Awokado obieramy, a miąższ kroimy w drobną kostkę. Groszek odcedzamy i studzimy. Rozgniatamy widelcem, część zostawiamy w całości. Dodajemy siekaną kolendrę, sok z limonki i pieprz do smaku. Podajemy na chlebie bez smarowania masłem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz