środa, 29 maja 2013

Sałatka ziemniaczana trochę po indyjsku

Jutro dzień wolny - okazja do kulinarnych szaleństw. O ile pogoda pozwoli można na przykład zrobić grilla. Poniższy przepis nadaje się świetnie jako dodatek do mięsa lub ryby z rusztu. Choć zapewniam - smakuje równie dobrze w wersji solowej. ;-)



Składniki:
12 ziemniaków ugotowanych w mundurkach, obranych i  pokrojonych w kostkę
2 pomidory
pęczek koperku
sól

Sos:
małą puszka mleczka kokosowego
1 łyżka wiórków kokosowych
kilka łyżek słodkiej śmietanki
sok z połowy cytryny
łyżeczka miodu

Mieszamy wszystkie składniki sałatki i polewamy wymieszanym sosem. Odstawiamy na 15 minut.

Z podanych proporcji wychodzi ogromna ilość tzw. imprezowa.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz