Jeśli nabraliście ochoty na zdrowe frytki to jeszcze jedna propozycja tutaj frytki z batatów z dipem cynamonowym
![]() |
Frytki z marchewki, batatów i selera |
Składniki na dwie porcje:
200 g marchewki
200 g batatów
200 g selera
2 łyżki oliwy
tymianek
rozmaryn
papryka ostra
czosnek granulowany
sól
pieprz
1. Nastawiamy piekarnik na 180 °C, wyciągamy blachę do pieczenia.
2. Marchew, bataty i seler obieramy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski i dodajemy oliwę oraz przyprawy. Bardzo dokładnie mieszamy.
3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej warzywa.
4. Pieczemy około 50 minut. Podajemy z dowolnym dipem np. jogurtowo - musztardowym.
Dip jogurtowo - musztardowy:
200 g jogurtu greckiego
2 łyżeczki musztardy
Oba składniki mieszamy. W razie konieczności dodajemy musztardy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz