czwartek, 18 lutego 2016

Musztardowa sola pod kołderką z orzechami

Dawno nie było tutaj dania obiadowego z udziałem ryby. Dlatego dziś danie pieczone i bardzo smaczne. Myślę, że może przydać się na piątkowy obiad. :-)

Śpiewająco w kuchni
Sola w sosie musztardowo- orzechowym



Składniki:
4 filety z soli
6 łyżeczek z musztardy
4 łyżeczki posiekanych orzechów laskowych
olej
sól
pieprz

1. Filety myjemy i osączamy na papierowym ręczniku.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy filety do zrumienienia z każdej strony. Po zdjęciu z patelni doprawiamy solą i pieprzem.
3. Każdy filet smarujemy musztardą, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy orzechami.
4. Zapiekamy około 15 minut w 170°C.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz