piątek, 12 lutego 2016

Muffiny z otrębami

Zbliża się weekend - najlepszy czas na odrobinę słodyczy. Nie przesadnie słodkie i z odrobiną otrębów, co może być świetną wymówką "prozdrowotną"- proponowane muffiny są łatwe i szybkie do zrobienia. Przyciągają wzrok i rozpływają się w ustach...

Śpiewająco w kuchni
Muffiny z otrębami




Składniki:
170 g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
30 g otrębów owsianych
75 g brązowego cukru
120 ml oleju
2 jajka
2 garście rodzynek
200 ml maślanki

1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 °C.
2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, otręby i brązowy cukier. W oddzielnej misce ubijamy jajka z olejem i dokładamy do suchych składników. Dodajemy maślankę i rodzynki. Krótko, ale dokładnie mieszamy.
3. Ciasto nakładamy łyżką do foremek i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut.


Śpiewająco w kuchni
Muffiny z otrębami

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz