Jajka to podstawa wielkanocnego menu. Podajemy je z szynką, w sosach, faszerujemy warzywami. Połączenie jajek z sardynkami i musztardą daje przystawkę pikantną a jednocześnie lekką. Świetna alternatywa dla ogranych jajek w majonezie. :-)
Macie ochotę na więcej przepisów? Proszę bardzo :-)
Jajka faszerowane wielkanocne
Jajka faszerowane pastą z awokado
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
puszka sardynek
łyżeczka musztardy
łyżka majonezu
łyżeczka posiekanego szczypiorku
pół łyżeczki soku z cytryny
pół łyżeczki curry
sól
pieprz
1. Jajka obieramy, przekrawamy na połówki i wydrążamy żółtka. Przekładamy je do miski i ucieramy z odsączonymi sardynkami, majonezem, szczypiorkiem, sokiem z cytryny, curry, solą i pieprzem.
2. Po dokładnym połączeniu składników nadziewamy połówki jajek powstała masą. Dowolnie przyozdabiamy i podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz