sobota, 30 sierpnia 2014

Surówka z pomidorów z arbuzem

Sierpień to miesiąc, w którym zaczynamy odczuwać zapowiedź jesieni. Zawsze mamy nadzieję, że będzie to pora słoneczna i kolorowa, jak warzywa i owoce, które rodzi. Dziś  kolorystycznie energetyzująca surówka, pełna witamin i soli mineralnych. Doskonała również na cieplejsze dni, które mam nadzieję wciąż przed nami. :-)


Składniki:
400 g pomidorów
250 g arbuza
ogórek
2 jabłka
sól
pieprz
sok z cytryny

Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Arbuz obieramy i również kroimy w kostkę. Pomidory i jabłka myjemy, kroimy w kostkę i mieszamy z arbuzem i ogórkiem. Doprawiamy i od razu podajemy.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ciociu a mozna dac wiecej malin niz tylko 20 dkg ?

    OdpowiedzUsuń
  2. To chyba pytanie do tarty? ;-) Jak dasz za dużo malin, to masa zerowa opadnie i będzie zakalec. Ale jak weźmiesz trochę więcej, będzie OK:-)

    OdpowiedzUsuń