![]() |
Quinoa, szpinak, orzechy włoskie |
Składniki na 2 porcje:
opakowanie szpinaku - 250 g
cebula
pół szklanki kaszy quinoa
100 ml mleczka kokosowego
2 łyżki orzechów włoskich
ząbek czosnku
sól
pieprz
olej
1. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy szklanką wody i gotujemy 15 minut pilnując, żeby nie przypaliła się pod koniec gotowania.
2. Obieramy i kroimy cebulę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szklimy ją.
3. Dokładamy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, szpinak, mleko kokosowe. Doprawiamy solą i pieprzem.Dusimy 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
4. Ugotowaną kaszę mieszamy w misce ze szpinakiem.
5. Orzechy siekamy i dokładamy do sałatki. Wszystko dokładnie mieszamy. Jemy na ciepło lub zimno.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz