![]() |
Szarlotka dla "treningujących" |
2,5 szklanki mąki razowej
250 g masła
jajko
1 kg jabłek
2 banany
10 dkg rodzynek
2 łyżki miodu
łyżka oleju
szklanka płatków owsianych
1. Z mąki, masła i jajka zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i zostawiamy na godzinę w lodówce.
2. Owoce obieramy, ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Dodajemy rodzynki i mieszamy.
3. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 2 cm i wykładamy nim natłuszczoną blachę.
4. Mieszankę owoców układamy na cieście.
5. Z płatków, miodu i oleju przygotowujemy kruszonkę. Wykładamy ją na owoce.
6. Pieczemy około 30 minut w 200°C.
![]() |
Szarlotka na zdrowie |
Smacznego!
Jeśli nie macie czasu na zrobienie ciasta, a słodka i zdrowa przekąska, to to czego szukacie spróbujcie smoothie jabłkowo - szpinakowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz