środa, 23 listopada 2016

Penne z sosem śmietanowo-łososiowym

Pomysłów na makaron w formie obiadowej nigdy za wiele. Taki posiłek z reguły jest smaczny, pożywny i dość szybki do wykonania - same zalety w obecnych, zabieganych czasach. :-) Propozycja na dziś nadaje się na każdy dzień tygodnia - zarówno na ten zwykły jak i bardziej odświętny. A zatem, do dzieła! :-)

Śpiewająco w kuchni
Penne z sosem śmietanowo - łososiowym


Składniki:
penne razowe
200 ml śmietany 30%
2 łyżki czarnych oliwek
150 g wędzonego łososia
pół czerwonej papryki
szczypior
pieprz

1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. W międzyczasie śmietanę gotujemy przez chwilę w rondelku, aż trochę zgestnieje. Wrzucamy do niej pokrojone w krążki oliwki, w paseczki łososia i paprykę oraz posiekany szczypior. Doprawiamy pieprzem.
3. Podgrzewany i polewamy ugotowane penne. Podajemy od razu.

Smacznego!

1 komentarz: