środa, 20 kwietnia 2016

Sałatka z awokado i papryką

Prosta i smaczna jak sto diabłów. Oczywiście najlepsza jesienną porą, choć również na przednówku mile cieszy oko i kubki smakowe. :-)


Śpiewająco w kuchni
Awokado i papryka



Składniki:
2 dojrzałe awokado
strąk zielonej papryki
strąk żółtej papryki
2 pomidory
10 oliwek czarnych
sok z cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżka świeżo posiekanego rozmarynu
sól
pieprz

1. Awokado przekrawamy na połowy, usuwamy pestki, obieramy i kroimy w kostkę.
2. Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę.
3. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Oliwki siekamy w plasterki.
4. Wszystkie składniki mieszamy.
5. Z oliwy, rozmarynu, soli i pieprzu robimy sos. Polewamy warzywa i podajemy od razu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz