piątek, 3 kwietnia 2015

Kiełbasa biała pieczona w maladze

No i zaczęło się. Kuchnia znów jest moim królestwem na najbliższe dwa dni. Nikt nie będzie miał do niej wstępu, no chyba, że trzeba będzie pogadać o czymś ważnym. :-)

 
Składniki:
16 cienkich kiełbasek białych
2 szklanki malagi
3 ziarenka ziela angielskiego
4 ziarenka czarnego pieprzu
2 listki laurowe
4 goździki
olej

Kiełbaski myjemy, osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy olejem.
Zalewamy malagą, dodajemy listki laurowe, goździki, pieprz i ziele angielskie. Pieczemy w 180°C przez pół godziny. Po tym czasie przekładamy kiełbaski na drugą stronę i pieczemy kolejne 30 minut.
Podajemy gorące.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz