piątek, 21 listopada 2014

Eskalopki z kurczaka z kolendrą

Jeśli szybko chcecie zrobić obiad, który będzie pożywny i oryginalny to dzisiejsza propozycja powinna was usatysfakcjonować. Obiadek jest lekko pikantny i ma nutkę orientalną, choć niezbyt nachalną. :-)
Na zdjęciu eskalopki podane są z kaszą quinoa.


Składniki:
30 dkg piersi z kurczaka
pół litra bulionu drobiowego
puszka mleka kokosowego
papryczka chilli
garść kolendry
cebula dymka
puszka małych kolb kukurydzy
oliwa
sól
pieprz

Kurczaka myjemy i kroimy w nieduże plastry. Smażymy  na oliwie i dodajemy posiekane chilli. Zalewamy bulionem i dodajemy kolby kukurydzy. Wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy i zagotowujemy. Posypujemy pokrojoną dymką i kolendrą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz