wtorek, 25 czerwca 2013

Papryka nadziewana bryndzą

Kolor czerwony zawsze dodaje mi energii. Dlatego dziś, kiedy pogoda nie sprzyja aktywizacji, a nawał pracy przygniata do ziemi, proponuję czerwone papryki, które mogą stanowić lekką przekąskę na ciepło lub dodatek do mięsnego lub rybnego obiadu. Potrawę robi się szybko i bez zbędnych ceregieli.



Składniki:
4 czerwone papryki
3/4 bulionu
cebula
250 g bryndzy
2 łyżki oleju
szałwia

1. Bryndzę rozcieramy z pokrojoną drobno cebulą. Doprawiamy szałwią do smaku. Papryki myjemy, przecianamy wzdłuż na połowy i wydrążamy Wypełniamy farszem z bryndzy
2. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C na posmarowanej olejem blasze. Po 15 minutach podlewamy bulionem i zostawiamy w 180°C jeszcze na 10 minut.
3. Podajemy jako ciepłą przystawkę lub dodatek do obiadu.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz