Jeśli nabraliscie ochoty na więcej truskawek w wydaniu wytrawnym, oto przepis na pyszną sałatkę z mozzarellą
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek |
Składniki:
pół główki kapusty pekińskiej
30 dkg truskawek
3 łyżki orzechów ziemnych uprażonych na suchej patelni
mały jogurt naturalny
łyżeczka przyprawy curry
łyżeczka miodu
sól
1. Kapustę drobno szatkujemy i płuczemy. Lekko solimy i zostawiamy na 15 minut.
2. Truskawki płuczemy i czyścimy z szypułek. Kroimy w grube plasterki.
3. Mieszamy kapustę z truskawkami.
4. Przygotowujemy sos z jogurtu, miodu, curry i szczypty soli. Polewamy nim surówkę. Posypujemy surówkę orzechami i podajemy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz