piątek, 18 marca 2016

Wielkanocna biała kiełbasa w trochę innej odsłonie

Ani się obejrzymy, a Wielkanoc zagości na naszych stołach. Biała kiełbasa jest jednym z obowiązkowych dań podczas śniadania wielkanocnego. Może pokusicie się o odrobinę inną wersję od tradycyjnej białej z cebulką? :-)

Śpiewająco w kuchni
Kiełbasa biała z bobem



Składniki:
1 kg białej kiełbasy
cebula
4 ząbki czosnku
 opakowanie mrożonego bobu
sól
pieprz
tymianek
olej

1. Kiełbasę kroimy ukośnie w większe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy.
2. W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia i gotujemy bób. Osączamy i po wystudzeniu obieramy ze skórki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i rumienimy na nim białą kiełbasę. Pod koniec dodajemy cebulę.
4. Po usmażeniu kiełbasy dodajemy czosnek, bób i wszystko mieszamy.
5. Całość przesmażamy krótko i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz