![]() |
Sałatka ze szprotkami i serem owczym |
Składniki:
główka sałaty
puszka szprotek w oleju
2 pomidory
opakowanie sera owczego w plastrach
pęczek rzodkiewek
pęczek natki pietruszki
pęczek koperku
2 łyżki oleju lub oliwy
sól
pieprz
tymianek
2 łyżki octu winnego
Przygotowujemy sos: koperek i natkę myjemy i drobno kroimy. Olej mieszamy z octem, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Dodajemy zieleninę i mieszamy.
Ser kroimy na mniejsze kawałki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki.
Rzodkiewki i pomidory myjemy i kroimy w plastry. Na talerzach układamy sałatę jako bazę, na niej pomidory, rzodkiewki i ser. Przyozdabiamy szprotkami i polewamy sosem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz