piątek, 10 lipca 2015

Jak cukinia i feta w piecu tańcowały - zapiekanka jarska na okoliczności wszelkie

Danie proste zarówno pod względem pracy jak i ilości składników. Za to w smaku - czysta poezja. Delikatne i aksamitne, a jednocześnie wyrafinowane. Do tego niedrogie. Same zalety :-)


Zapiekanka z cukinii i fety



Składniki:
80 dkg cukinii
4 łyżki oleju
opakowanie fety startej na dużych oczkach
3 jajka
szklanka mleka
łyżka siekanej natki
łyżka siekanego koperku
sól
pieprz

Cukinię ucieramy na dużych oczkach tarki i podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Solimy i odstawiamy do przestudzenia. Mieszamy z fetą, roztrzepanymi jajkami, mlekiem, natką i koperkiem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego pozostałym olejem. Pieczemy w 175°C aż wierzch się zrumieni.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz