Pomysł na szybkie danie dla wielbicieli smaków rybnych. Anchois nadaje ton całej potrawie. Lekkie i smaczne danie obiadowe.
Składniki:
spaghetti
5 filecików anchois
papryczka chilli
3 ząbki czosnku
10 oliwek
1/2 cukinii
2 łyżeczki kaparów
1/2 pęczka natki
6 łyżek oliwy
sok z połowy cytryny
Czosnek i oczyszczoną papryczkę drobno siekamy. Przesmażamy na oliwie przez chwilę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i smażymy 2 minuty. Dokładamy 2 posiekane filety anchois, oliwki, kapary, sok z cytryny i posiekaną natkę.
Makaron gotujemy al dente. Łączymy z sosem i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem.
Przekładamy na talerze i dekorujemy pozostałymi anchois.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz