wtorek, 16 maja 2017

Sałatka z kiwi

Ciepło się zrobiło. Niedługo pojawią się "prawdziwe" truskawki i szparagi. Zanim to jednak nastąpi proponuję nieco rozkręcić oś oko-żołądek i zapodać nieco koloru na talerzu. :-)

Śpiewająco w kuchni
Sałatka pełna witamin

Składniki:
główka sałaty rzymskiej
6 pomidorków koktajlowych
2 kiwi
czarne oliwki
upieczona pierś z kurczaka
oliwa
pieprz
sól

1. Sałatę dzielimy na liście i dokładnie płuczemy. Pozostawiamy do wyschnięcia.
2. Liście rwiemy na mniejsze kawałki i rozkładamy na talerzach.
3. Pomidorki i paprykę myjemy. Pomidorki przekrawamy na połówki, paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Wykładamy na sałatę.
4. Kiwi obieramy i kroimy w półplasterki. Pierś kurczaka kroimy w plastry. Rozkładamy wszystko na sałatce. Dodajemy oliwki.
5. Całość skrapiamy oliwą i oprószamy pieprzem i solą.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz