300 g tuńczyka z puszki
500 g brokułów
spaghetti
1 cebula
1 łyżka masła
200 g słodkiej śmietany
2 łyżki kwaśnej śmietany
4 jajk ugotowane na twardo
łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
1. Tuńczyka osączamy z zalewy Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki Gotujemy we wrzątku około 5 minut.
2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy i szklimy na roztopionym maśle. Dodajemy tuńczyka i obie śmietany. Dusimy 4 minuty.
4. Jajka obieramy i przekrawamy na pół. Brokuły i makaron odcedzamy. Makaron mieszamy z sosem z tuńczyka, doprawiamy solą i pieprzem.
5. Porcje rozkładamy na talerzach. Dekorujemy brokułami i jajkami. Posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz