No i mamy nowy rok. :-) Muszę przyznać, że zaczęłam go nader kulinarnie, bo wczoraj z kuchni "wyjechały" dwie sałatki, bułeczki zapiekane i ciasto. W najbliższym czasie zobaczycie je na blogu.
Korzystając z okazji życzę wszystkim zaglądającym na moje strony, udanego roku 2014, abyście spędzali jak najwięcej czasu w doborowym towarzystwie sobie najbliższych i znaleźli chwile spokojnej kontemplacji życia.
A teraz coś dla podniebienia. Sałatka przez obecność buraczków kojarząca się z minionymi świętami. Połączenie jej z fasolą i jabłkami daje bardzo ciekawy efekt.
Składniki:
8 ugotowanych buraków
3 jabłka
puszka fasoli jaś
4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
słoiczek marynowanych podgrzybków
majonez
jogurt naturalny
musztarda ostra
sól
pieprz
Buraki, jabłka i ziemniaki kroimy w kostkę. Mieszamy z fasolą jaś odsączoną z zalewy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Z jogurtu, majonezu i musztardy robimy sos. Polewamy nim sałatkę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz