Zima przysypała mnie śniegiem. ;-) Trochę czasu mi zajęło odśnieżenie swojej osoby.
Powracam z przepisem, który zapewne wielu z was zna i stosuje na co dzień lub w okolicznościach około imprezowych. Czasem jednak dobrze przypomnieć sobie trochę klasyki;-)
Sałatkę robi się bardzo szybko i smakuje praktycznie każdemu jedzącemu tuńczyka.
Składniki:
puszka tuńczyka
puszka kukurydzy
4 jajka
3 ogórki konserwowe
ząbek czosnku
majonez
sól
pieprz
Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy. Rozgniatamy widelcem. Mieszamy z osączoną kukurydzą. Kroimy drobno jajka ugotowane na twardo i ogórki konserwowe. Łączymy z tuńczykiem i kukurydzą. Czosnek miażdżymy i dodajemy do sałatki.
Mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Sensacyjna!!!
OdpowiedzUsuńI wspaniale wpisała się w krajobraz południowej Francji=)