piątek, 24 stycznia 2014

Sałatka z tuńczyka

Zima przysypała mnie śniegiem. ;-) Trochę czasu mi zajęło odśnieżenie swojej osoby.
Powracam z przepisem, który zapewne wielu z was zna i stosuje na co dzień lub w okolicznościach około imprezowych. Czasem jednak dobrze przypomnieć sobie trochę klasyki;-)
Sałatkę robi się bardzo szybko i smakuje praktycznie każdemu jedzącemu tuńczyka.


Składniki:
puszka tuńczyka
puszka kukurydzy
4 jajka
3 ogórki konserwowe
ząbek czosnku
majonez
sól
pieprz

Tuńczyka wyjmujemy z puszki i osączamy. Rozgniatamy widelcem. Mieszamy z osączoną kukurydzą. Kroimy drobno jajka ugotowane na twardo i ogórki konserwowe. Łączymy z tuńczykiem i kukurydzą. Czosnek miażdżymy i dodajemy do sałatki.
Mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Anonimowy4/8/14

    Sensacyjna!!!
    I wspaniale wpisała się w krajobraz południowej Francji=)

    OdpowiedzUsuń