piątek, 11 listopada 2016

Kotleciki z cukinii

Mała przekąska na zimne dni. Pyszne krążki znikają w oka mgnieniu. Jeśli macie ochotę na coś "poważniejszego" z cukinią zajrzyjcie tutaj  Delikatna zapiekanka z cukinią
Śpiewająco w kuchni
Kotleciki z cukinii z domowym keczupem



Składniki:
4 nieduże cukinie
szklanka mleka
szklanka kaszy kukurydzianej
pieprz ziołowy
sól
olej

1. Cukinie myjemy, obieramy cienko ze skórki i kroimy w plastry grubości 1 centymetra.
2. Rozgrzewamy olej na patelni
3. Moczymy przez chwilę w mleku. Wyjmujemy z mleka, oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w kaszce kukurydzianej i smażymy z obu stron na rumiano.
4. Zdejmujemy z patelni i odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
5. Podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz